logo loading 0 % LOADING  
O statku Horní Dvorce
Historický hospodářský dvůr vystavěný kolem dnes již neexistující středověké tvrze v nedotčené jihočeské krajině je sídlem podnikání rodinné firmy. Hlavním projektem je v roce 2012 otevřená sýrárna na ovčí a kravské sýry. Ve vlastní bourárně finalizujeme jehněčí maso. Výrobky prodáváme ve farmářské prodejně v Hospodě „Na statku“.V hospodářské části Statku Palupín chováme ovce plemene Lacaune.
fotogalerie

Chov ovcí texel a suffolk

Křížením plemen Suffolk a Texel dosahujeme u jehňat optimální užitkovosti. Zvířata jsou během pastevní sezóny pouze na pastvinách.  Veškerá produkce se používá na obnovu stáda, jeho rozšiřování nebo k jatečným účelům.



Jehněčí maso poražené na soukromých jatkách přivážíme do provozu chladírenským autem s řízenou teplotou, umístíme ho na několik dní do zracího boxu a následně se zpracovává v bourárně. Výsledným produktem je nevykoštěné jehněčí maso porcované do kilových balíčků a hluboce mražené na -24°C. Dále zpracováváme maso jako chlazené pro prodej v prodejně „Na statku“, na farmářských trzích nebo specializovaných prodejnách jako Náš Grunt, Sklizeno a další. Na zakázku připravujeme chlazené jehněčí maso jakkoliv podle přání zákazníků.