Close

Zrající sýry

Vyrábíme pro vás ty nejkvalitnější zrající ovčí a kravské sýry. K výrobě zrajících sýrů používáme zejména 100% ovčí mléko pocházející od oveček z našeho vlastního chovu. Mimo sezónu zpracováváme také kvalitní kravské mléko, z něhož pak můžete ochutnat kravské varianty vybraných sýrů. Ochutnejte produkty ruční farmářské výroby, které vznikají tradičními výrobními postupy, bez konzervantů a barviv.
Statek Horní Dvorce: ovčí gouda archivní sýr

Gouda ovčí archivní

Goudu, zrající 4 až 16 měsíců, vyrábíme z výběrového mléka z prvního pastevního porostu pouze v měsících dubnu až červnu. Sýr je vyráběn z plnotučného ovčího mléka (7 % tuku), mléko je před výrobou ošetřeno pouze šetrnou pasterizací.

Složení
Ovčí mléko, mlékařské kultury, syřidlo,sůl

Balení
Porce cca 100 g, 1/4 bochníku, 1/2 bochníku, celý bochník
Trvanlivost: 30 dní

Statek Horní Dvorce: ovčí gouda strouhaný sýr

Gouda ovčí strouhaná

Gouda je jemně strouhaná na parmazánovém struhadle. Goudu, zrající 4 až 16 měsíců, vyrábíme z výběrového mléka z prvního pastevního porostu pouze v měsících dubnu až červnu. Sýr je vyráběn z plnotučného ovčího mléka (7 % tuku), mléko je před výrobou ošetřeno pouze šetrnou pasterizací.

Složení
Ovčí mléko, mlékařské kultury, syřidlo, sůl

Balení
Balení 75 g
Trvanlivost: 60 dní

Statek Horní Dvorce: ovčí gouda zrající pod mazem

Gouda zrající pod mazem (pivní sýr)

Goudu vyrábíme z plnotučného ovčího nebo kravského mléka. Zraje 2-3 měsíce. Před výrobou je ošetřeno šetrnou pasterizací.

Složení
Ovčí/kravské mléko, mlékařské kultury, pivní kvasinky: Brevibacterium linens, syřidlo, sůl

Varianty
Ovčí - červenec až prosinec
Kravská - leden až červen

Balení
Porce cca 100 g, 1/4 bochníku, 1/2 bochníku, celý bochník
Trvanlivost: 30 dní

Statek Horní Dvorce: ovčí bača sýr uzený na buku

Uzený bača

Goudu, uzenou klasickým způsobem na bukovém dřevě, vyrábíme z plnotučného ovčího nebo kravského mléka, které je před výrobou ošetřeno pouze šetrnou pasterizací.

Složení
Ovčí/kravské mléko, mlékařské kultury, syřidlo, sůl

Varianty
Ovčí - květen až září
Kravská - říjen až duben

Balení
Porce cca 100 g, 1/4 bochníku, 1/2 bochníku, celý bochník
Trvanlivost: 30 dní

Statek Horní Dvorce: kravská gouda zrající sýr

Gouda kravská

Goudu, zrající 4 až 16 měsíců, vyrábíme z kravského plnotučného mléka (3,5 % tuku), mléko je před výrobou ošetřeno pouze šetrnou pasterizací.

Složení
Kravské mléko,mlékařské kultury, syřidlo, sůl

Balení
Porce cca 100 g, 1/4 bochníku, 1/2 bochníku, celý bochník
Trvanlivost: 30 dní

Statek Horní Dvorce: kravská gouda nakládaná v oleji

Nakládaná gouda kravská

Goudu, zrající 4 až 16 měsíců, vyrábíme z kravského plnotučného mléka (3,5 % tuku), mléko je před výrobou ošetřeno pouze šetrnou pasterizací. Na malé kousky nakrájený sýr nakládáme do slunečnicového oleje a směsi koření s kouskem feferonky.

Složení
Kravské mléko, mlékařské kultury, syřidlo, sůl, slunečnicový olej, feferonky, koření

Balení
Obsah sýru min. 70 g
Trvanlivost: 60 dní